Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Болезнено е да осъзнаеш колко ти липсва скорост, Шумахер щастлив от...

Розберг: Болезнено е да осъзнаеш колко ти липсва скорост, Шумахер щастлив от 5-о място

76
0
Нико Розберг

Едно от най-добрите си представяния за сезон 2011 г. записа екипът на Мерцедес в Гран при на Белгия. Нико Розберг дори води за малко в състезанието след страхотен старт, но скоро отиде по-назад в колоната, тъй като просто не бе в състояние да удържи съперниците. В крайна сметка той пресече финала шести (след като му се наложи да пести гориво, за да завърши състезанието – при това не за първи път тази година), а съотборникът му Михаел Шумахер стана пети.

Беше прекрасно да си припомним какво е да си в челото на колоната след отличния старт на Нико. И двамата пилоти свършиха невероятна работа днес следобед, като при това бяха с доста различни стратегии. Михаел бе с три спирания, а Нико с две, което даде предимство на Шумахер накрая – неговите гуми бяха очевидно по-добри от тези на съотборника му. Що се отнася до горивото, то случилото се не коства на Розберг кой знае колко време и решаващият фактор за позициите бе софт-ът на колата на Михаел – обясни шефът на екипа Рос Браун.

Самият Нико заяви, че усещането да води състезанието, пък било то и за малко, е било прекрасно.

Бе великолепно да видя в огледалата Ред Бул, Макларън и Ферари, макар че осъзнаването, че ни липсва достатъчно скорост да ги задържим, да е болезнено. Този уикенд обаче направихме прогрес и резултатът е чудесен – допълни той.

Седемкратният световен шампион пък определи финала като чудесен край на чудесен уикенд. Според него петото място е било възможният и за него, и за тима максимум на настоящия етап:

Финиширах 19 места напред спрямо стартовата си позиция, което смятам, че е повече от добре. Мотивацията ми се увеличи допълнително от присъствието на семейството, приятелите ми и всички фенове на пистата, затова бих искал да им благодаря за подкрепата. Самото състезание бе много емоционално и с много изпреварвания за мен. В началото се опасявах някои от летящите компоненти да не потроши нещо по моя автомобил, но за щастие нищо подобно не се случи – каза още той.