Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг доволен, че Хамилтън е направил същата грешка като него на Монца

Розберг доволен, че Хамилтън е направил същата грешка като него на Монца

4297
0
Люис Хамилтън
Моментът, в който Хамилтън изпусна първия шикан на Монца, снимка: Спас Генев

Нико Розберг е останал много доволен от това, че бившият му съотборник в Мерцедес Люис Хамилтън е допуснал същата грешка на Монца, каквато направи и самият Нико на това трасе през 2014 г.

В надпреварата Хамилтън се бореше за победата с Шарл Льоклер, но към края на състезанието гумите му се износиха. И той ги блокира на първия шикан, след което мина напряко през зоната за сигурност и загуби позиция спрямо Ботас. Така британецът завърши едва 3-и.

Преди 5 г. пак на Монца Розберг водеше, а Хамилтън го притискаше. Нико обърка спирането за първия шикан и мина в страни от шикана. Но докато заобиколи ограничителните елементи, той се озова зад Люис.

„Бях много доволен да видя, че Люис направи подобна, не много умна маневра, каквато направих и аз преди 5 години на Монца“, каза Розберг.

„Досега мислех, че аз съм единственият глупав човек, който ще мине напряко през шикана и ще загуби позиция. Да минеш покрай тези полиестерни блокове отнема цяла вечност. Люис направи същото и ме накара да се чувствам по-добре.“