Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг доволен, че с Картикеян са невредими; Шумахер: Лошият ни късмет пак...

Розберг доволен, че с Картикеян са невредими; Шумахер: Лошият ни късмет пак се прояви

38
0
Нико Розберг

Нико Розберг заяви след Гран при на Абу Даби, че е благодарен, че и той, и Нараин Картикеян са невредими след сериозния инцидент в осмата обиколка на състезанието, при който и двамата отпаднаха.

Наистина съм много благодарен, че и двамата сме добре. Отидох до медицинския център за преглед, но всичко е наред – обясни Нико.

Германецът трябваше да смени носа на колата си след старта заради удар с Ромейн Грожан (Лотус). Това го прати в дъното на колоната, където се озова в битка с Картикеян. Индийският пилот внезапно намали през високоскоростен завой и Нико се заби в задната част на колата му. Мерцедес-ът излетя във въздуха, прехвърли болида на индиеца и се разби в бариерите.

Нараин ми каза, че управлението му се е строшило и е трябвало да намали, което аз не очаквах в толкова високоскоростен завой. Нямаше време да реагирам и затова съм толкова благодарен, че и двамата сме добре – каза още Розберг.

Картикеян обясни, че е имал проблем с хидравличното налягане, когато изведнъж управлението съвсем се повредило. Розберг обаче допълни, че за него надпреварата на практика бе приключила още преди този удар:

– Колата ми бе наистина конкурентоспособна и е жалко, че не финиширах. Шансът за точки всъщност се изпари при инцидента в първия тур с Ромейн, след който трябваше да вляза в бокса.

Другият пилот на Мерцедес Михаел Шумахер пък финишира 11-ти, точно извън зоната на точките.

За съжаление лошият ни късмет отново се прояви – гласеше обобщението на седемкратния световен шампион. – Заради спуканата гума трябваше да направя още един бокс в състезанието и загубих шанса за точки. Това е част от играта и нищо не можеш да направиш, но съжалявам, тъй като темпото бе наистина добро. Към края се надявах да намаля разликата до топ 10, но не се получи – допълни той.