Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг доволен от 7-о място, Шумахер съжалява за грешката си

Розберг доволен от 7-о място, Шумахер съжалява за грешката си

40
0
Нико Розберг

Нико Розберг бе доволен от седмата си позиция в днешната Гран при на Европа, която обаче се оказа крайно разочароваща за Михаел Шумахер, финиширал едва 17-и.

– Това ми място бе възможният максимум – извлякохме абсолютно всичко от колата – заяви Нико. – Беше страхотно да изпреваря Дженсън [Бътън] на старта, а и направихме верния стратегически избор с три бокса. DRS помогна в известна степен и видяхме някои хубави изпреварвания. Сега трябва да натискаме, тъй като предстоят две домашни надпревари за отбора ни.

Шумахер от своя страна се удари с Виталий Петров (Рено), като обясни, че се изпързалял при излизането си от питлейна. При сблъсъка той счупи предното си крило и се върна в бокса след безкрайно бавна обиколка.

– В този момент загубих точките, които можех да спечеля. Трябваше да финиширам горе-долу на стартовата си позиция, но след инцидента мога само да предполагам дали щеше да се получи. Видях Петров доста късно, макар да знаех, че идва някъде отзад. Опитах да спра възможно най-късно и да измина кривата заедно с него. При опита да се отдръпна обаче блокирах предно колело и се изпързалях директно в него, а това очевидно бе моя грешка. От там нататък единствено закарах автомобила до финала – разочаровано разясни седемкратният световен шампион.