Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг доволен от развитието на Мерцедес

Розберг доволен от развитието на Мерцедес

44
0

Нико Розберг заяви пред ClubS1, че като цяло е много доволен от развитието на Мерцедес.

– Мисля, че сме бързи и ако не сме топ, със сигурност сме много близо до челото – каза Нико. – Не смятам, че всичко се вижда веднага в тестовете.

Според него най-големият проблем на колата му продължава да е непостоянното поведение с и без гориво и различният баланс на масите при тези пробези.

– Не смятам, че трябва да се правят крайни заключения, защото нашият окончателен аеропакет ще се появи една в Бахрейн и със сигурност работата по настройките с него ще е много различна, но сега тестваме базовия пакет и определено съм доволен. В крайна сметка ще видим скоростта скоро – каза още Розберг.

Синът на световния шампион от 1982 г. Кеке Розберг допълни, че не намира толкова разлики между тима на Уилямс и този на Мерцедес и че не всички са в полза на по-големия и богат днешен негов отбор. Уилямс били много силен екип и този сезон той очаква да видим много добри постижения, за които се работи от години.

Второто място на Нико Хюлкенберг сякаш потвърждава тези прогнози.

Розберг каза още, че вече е напълно готов от подготовката на тима по отношение на новите пит стопове, които бяха оттренирани за пореден път и днес тук в Барселона.