Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг доволен от шестото място на решетката

Розберг доволен от шестото място на решетката

51
0

Пилотът на Уилямс Нико Розберг произведе една от сензациите в уикенда в Монако, като се класира шести на стартовата решетка за състезанието в неделя. Германецът бе изключително доволен от факта, че е бил толкова бърз на това иначе трудно и предизвикателно трасе.

22-годишният пилот, който е отгледан в Монте Карло, даде второ време във втория етап на квалификацията, а след това пропусна пред себе си Фераритата, Макларъните и Роберт Кубица с БМВ.

И все пак Розберг бе повече от щастлив да бъде толкова напред на решетката, като самата надпревара може да бъде доста хаотична заради очаквания дъжд.

„Много съм щастлив, извлякох максимума от колата и това определено е добър резултат” – каза той. „Наистина се наслаждавах на деня. Беше приятно, а аз карах на границите на възможностите на колата през цялото време – предполагам, че би било много вълнуващо да гледам записа от он-борд камерата, тъй като наистина атакувах агресивно всеки завой.”

„Квалификацията в Монако е различна в сравнение с всякъде другаде и да караш на лимита е просто прекрасно. Ако утре вали, то ще бъде лудница, така че ще трябва да бъда много внимателен. С добра стратегия можем да имаме много добра Гран при на Монако.”

Неопитният му съотборник Казуки Накаджима призна, че е бил по-слаб в сравнение с Розберг: „Беше доста трудна квалификация за мен, тъй като имах проблеми да се събера в една добра обиколка.”

„Направих някои грешки в една от чистите си обиколки, така че имам нужда малко да помисля как да се подобря. Нико се представи наистина добре днес. Той даде силни времена, така че смятам, че трябваше и аз да съм по-добър.”

„Условията бяха доста различни следобед в сравнение със сутрешната тренировка, а прогнозата за времето още не е ясна, а именно от нея зависи много утре.”