Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Доволен съм от точката

Розберг: Доволен съм от точката

39
0

Нико Розберг сподели, че е доволен от спечелената точка в Гран при на Турция, подчертавайки, че това е най-доброто, на което тимът е можел да се надява.

„Удовлетворен съм от резултата” – каза пилотът на Уилямс, който завърши на повече от минута зад победителя Фелипе Маса.

Направих фантастична първа обиколка, въпреки че загубих почти всичко, когато Хайдфелд излезе, докато бях до него. Той не знаеше, че аз съм там, така че трябваше да изляза от пистата. Когато се върнах, бях доста назад, но след това изпреварих Култард и Трули от външната страна на третия завой. Дадох всичко от себе си във всяка обиколка, в резултат на което това бе фантастично състезание за мен.”

„Нямаше как да постигнем повече, но очаквам с нетърпение следващите две състезания, които традиционно подхождат на колата ни.” –добави германецът, спечелил точки в три от пет състезания.

Съотборникът му Казуки Накаджима не успя да направи повече от една обиколка, след като Джанкарло Фисикела с Форс Индия се удари отзад в болида му. Японецът успя да достигне до бокса, но колата му бе прекалено повредена, за да може да продължи.

„Не разбрах какво точно стана. Просто влязох в първия завой, следвайки човека пред мен. Не съм променял траекторията си и изведнъж бях ударен отзад. Исках да се върна в гаража, мислейки,че има начин проблемът да се поправи и да се върна, но болидът ми бе прекалено повреден и трябваше да се оттегля.”