Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг доволен, Шумахер търси къде загуби скорост в квалификацията

Розберг доволен, Шумахер търси къде загуби скорост в квалификацията

33
0
Михаел Шумахер

С различни стратегии бяха пилотите на Мерцедес в днешната квалификация за Гран при на Бразилия, в чийто край Нико Розберг бе шести, а Михаел Шумахер остана десети. Като прилична определиха последната сесия за разпределение местата на стартовата решетка в тима. Рос Браун заяви, че все още има шанс да вали по време на състезанието, така че работата протича с известна степен на несигурност.

Ще знам обаче, че вали, когато главата ми се намокри – допълни англичанинът. – Обиколката на Нико в Q2 бе впечатляваща и е чудесна индикация за надпреварата. Михаел бе с внимателен подход в Q3, за да спести гуми и стратегически е в добра позиция.

Розберг се съгласи, че квалификацията бе наистина добра за него, както и че съхрани комплект меки гуми за утре.

Освен това се класирахме пред едно от Ферари-тата, а това бе цел за мен през целия сезон. Така че като цяло съм доволен. Може би бях по-бавен в загряващата си обиколка в Q3 и гумите ми не бяха в перфектно състояние в бързия тур. Затова не бях толкова бърз, колкото в Q2 – каза още Нико.

Шумахер от своя страна се надява на дъжд, за да разполага с максимум възможности в състезанието утре.

Подходът ни в квалификацията бе продиктуван от осигуряване на оптимална стратегия. Трябва обаче да разберем защо не успяхме да повторим времената си от сутринта – добави седемкратният световен шампион.