Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг доволен въпреки липсата на точки

Розберг доволен въпреки липсата на точки

27
0

Нико Розберг каза, че е доволен от представянето на тима на Уилямс по време на Гран при на Германия, въпреки че не успя да отбележи точки. Младият германец тръгна от 13-та позиция и накрая завърши на десета, като до финала той водеше оспорвана битка с Фернандо Алонсо. Накрая обаче двукратният световен шампион се завъртя, което позволи на Розберг да го изпревари.

„Въпреки че не е хубаво да не спечелиш точки у дома, състезанието беше добро” – каза Розберг. „Беше малко трудно в началото, тъй като имах технически проблеми на старта, заради който загубих място. Оттам нататък се чувствах доста добре и можех да натискам здраво газта, когато пистата беше чиста пред мен – болидът също бе добър, но при колата за сигурност редът се разбърка малко.”

„Но като се изключи това, беше страхотно да се състезаваш пред немска публика. Атмосферата беше страхотна.”

Въпреки че Розберг не е печелил точки от Истанбул през май, той остава оптимист, че късметът му може и да се завърне.

„Сега пред нас има няколко състезания, на които съм сигурен, че можем да се представим на ниво, както и че представянето на целия тим ще се подобри.”

Съотборникът на Розберг – Казуки накаджима – се завъртя в началото, като не можеше да завърши на по-предно от 15-тото място.

„Беше трудно състезание за нас, като през цялото време се случваше нещо” – казва японецът. „Първо загубих време в началото, а след това дълго време бях в трафик. Освен това щеше да помогне, ако колата за сигурност бе останала още малко, за да мога да вляза в бокса.”

„Накрая след последното влизане в бокса се събраха някакви останки под колата, които причиниха известно недозавиване и загубих място. В един момент, каквото и да имаше под колата, се махна, балансът се върна, но вече бе прекалено късно.”