Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг е тествал главно гумите днес

Розберг е тествал главно гумите днес

33
0

Нико Розберг бе доволен от днешния ден, след като успя да оглави класирането в първата свободна тренировка, изпреварвайки Люис Хамилтън с три десети от секундата и завършвайки седми втората тренировъчна сесия. Въпреки добрия резултат обаче, германецът признава, че все още има доста работа за вършене, за да може той да се опита да спечели точки в неделя.

„Мисля, че новите аеродинамични компонети, които донесохме тук с нас, работят перфектно и точно както очаквахме. Въпреки това обаче прогресът се калкулира винаги спрямо другите, а ние никога не можем да бъдем сигурни къде точно се намират те в момента, особено в петък. Двете сесии днес ние използвахме главно за тестване на гумите. Изминахме доста километри с тях, особено през втората част, затова сега вече разбираме по-добре как работят и двата типа, но въпреки това ще им обърнем още малко внимание и утре сутринта, за да можем да решим как точно да изстискаме максимума от тях. Ясно е, че изборът на гуми ще е от голямо значение както за квалификацията, така и за състезанието“, смята Розберг.

Казуки Накаджима обаче не бе доволен от представянето и на двата типа гуми днес, въпреки че се класира на 6-то и 4-т място съответно в първата и втората сесия.

„Днес беше доста странен тренировъчен ден, особено през следобяда, когато опитахме и сравнихме и двата типа гуми. Днес те определено не работеха добре. Мисля, че колата ни е доста бърза, но трябва да изчакаме и да проверим данните, за да разберем как точно да изстискаме максимума от гумите“, обясни Накаджима.