Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг е толкова силен съотборник, колкото и Алонсо, смята Хамилтън

Розберг е толкова силен съотборник, колкото и Алонсо, смята Хамилтън

22
0
Нико Розберг

Люис Хамилтън смята настоящия си съотборник Нико Розберг за толкова силен съперник, колкото бе и Фернандо Алонсо през дебютния му сезон 2007 г.

Британският пилот на Мерцедес спечели 4 поредни победи в тазгодишния шампионат на Формула 1. Той обаче настоя след последния си успех – в Гран при на Испания, че Розберг го е затруднил максимално. Двамата се познават още от дните, когато се състезават на картинг. Досега между двамата няма сериозни сблъсъци, откакто са съотборници (от 2013 г. насам) за разлика от разправиите в Макларън през 2007-ма. При това положение на въпрос дали извлича опит от предишните си сезони в F1 за развоя на битката за титлата, Хамилтън отговори:

Да, мисля, че е така. Най-трудната ми надпревара със съотборник бе с Фернандо през 2007 г. Борбата на Нико с мен в Бахрейн обаче също бе толкова тежка. Последният старт (този в Испания) се нарежда на може би на втора позиция. Хубаво е, че ни позволяват да се състезаваме. Нико бе много бърз през миналия уикенд. Нямам обяснение защо бе така. Просто от събота нататък се чувствах по-неудобно. Надявах се в неделя нещата да се променят, но не се получи.

Световният шампион за 2008 г., за когото се смята, че този сезон има най-голям шанс да направи титлите си поне две, даде като пример за напрежението радио комуникацията от Гран при на Испания.

Питам каква разлика ми е необходима, докато карам. В Бахрейн знаех, че са ми нужни 10 секунди, така че ги натрупах и мислех, че всичко е наред. И тогава излезе колата за сигурност. В Испания предимството не е толкова голямо, а и губех аванса си по време на спиранията в бокса. Питовете на Нико бяха 2,8 и 3 секунди, моито – 3,8 и 4,5 или нещо подобно, но имаше влияние. Тези обиколки означаваха сериозно напрежение. Нико бе много близо, а на мен не ми допада да съм в такава позиция! Предпочитам да контролирам изцяло ситуацията, но не се получи така – допълни Хамилтън.