Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг е убеден в напредъка на Мерцедес догодина

Розберг е убеден в напредъка на Мерцедес догодина

46
0
Нико Розберг

Нико Розберг не очаква Мерцедес да започнат да се борят за победи още от началото на сезон 2011, но въпреки това немецът е убеден, че представянето на тима му ще е доста по-добро от тази година.

Тази година Мерцедес завършиха на четвърта позиция в шампионата при конструкторите, но въпреки това не успяха да спечелят нито една победа и темпото им бе доста по-слабо от това на Ферари, Макларън и Ред Бул.

„Разликата, която намаляваме, естествено е доста голяма. Ще отнеме време и честно казано не знам точно  колко. Вероятно в началото на сезона ще бъдем близо. Ще трябва да изчакаме, защото е трудно да се предвиди. Но е сигурно, че догодина ще изглеждаме по-добре, отколкото тази година.

От една страна съм очевидно доста щастлив, че успях да победя Михаел (Шумахер). Това е много важно, защото  ти се сравняваш с този, който кара другата кола. Но от друга страна, се надявах на по-добри резултати, но смятам, че те ще дойдат. Надявам се това да се случи в близко бъдеще“, заяви Розберг пред новинарската агенция SID.