Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг фаворит за титлата според Екълстоун

Розберг фаворит за титлата според Екълстоун

42
0
Нико Розберг

Нико Розберг с Мерцедес е фаворит за титлата този сезон във Формула 1, твърди Бърни Екълстоун след първия тест на отборите от Гран при.

Управляващият търговските права на спорта отбелязва, че е прекалено рано да се правят твърди прогнози, но все пак посочи името на немския пилот.

Всичко може да се случи при новите правила. Не бих искал да коментирам много как би могла да се развие ситуацията. По начина, по който се получиха нещата на Херес, Мерцедес изглеждат подготвени за успех, а Розберг – да спечели титлата – заяви 83-годишният англичанин пред индийската агенция IANS.

Мерцедес направиха най-много обиколки в тренировките на испанското трасе. Отборът на щутгартския концерн заедно с Макларън, Форс Индия и Уилямс, ползващи същата система за задвижване, имат 875 обиколки за четирите дни изпитания.

Розберг бе най-продуктивният състезател на пистата със 188 тура. Най-доброто му време го нареди осми сред участвалите в теста пилоти – на 2,312 сек от най-силното постижение (Кевин Магнусен с Макларън). Това обаче не бе повод за тревога, след като тимът вървеше стабилно и без сериозни проблеми. Крайният резултат бе 309 тура за Мерцедес, като Нико успешно направи и симулация на състезание.

Екълстоун пък смята, че и Форс Индия са потенциални победители в състезание тази година. На въпрос дали те са троянския кон в шампионата благодарение задвижващата система на Мерцедес и дали биха могли да спечелят подиум, той отговори:

Защо подиум? Би ми харесало страшно много да ги видя да печелят състезание. И съм сигурен, че могат да го постигнат. Може да не са толкова силни, колкото Мерцедес, но като техни клиенти Форс Индия би трябвало да напреднат на грида.