Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг и Хамилтън с различни мнения за Пикет

Розберг и Хамилтън с различни мнения за Пикет

41
0

Нико Розберг и Люис Хамилтън изразиха различни мнения покрай факта, че Нелсън Пикет младши се отърва без никакво наказание след скандала с миналогодишната Гран при на Сингапур.

Единственото нещо, което не разбирам, е защо Пикет не получи нищо“ – коментира Розберг, който обаче спечели второ място в Сингапур в резултат на инцидента на бразилеца. „Според мен той има толкова участие, колкото и другите, защото именно той го направи и се е съгласил на това.

Хамилтън обаче изрази надеждата си, че Пикет младши ще се завърне скоро във Формула 1: „Той е добър пилот и имаше отлична кариера, така че кой знае? Със сигурност ще има възможности пред него в бъдеще, така че аз мога само да му пожелая всичко най-хубаво. Той все още е млад и опитен, така че ще се справи.

Младият бразилец призна, че миналата година умишлено е катастрофирал, за да може да спечели съотборникът му, Фернандо Алонсо. В резултат на провинението си Флавио Бриаторе и Пат Саймъндс бяха освободени от Рено, а достъпът им до спорта бе забранен. Пикет обаче не бе санкциониран по никакъв начин, тъй като бе получил имунитет от ФИА вследствие на показанията си.