Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг и Хамилтън убедени в конкурентоспособността на Мерцедес F1 W04

Розберг и Хамилтън убедени в конкурентоспособността на Мерцедес F1 W04

34
0
Нико Розберг

Свободните тренировки за Гран при на Австралия вървяха перфектно за Мерцедес до последните десетина минути на втората сесия, когато и двамата пилоти Люис Хамилтън и Нико Розберг спряха на трасето – първият заради повреда в пода на неговия Мерцедес F1 W04, а вторият с проблем в скоростната кутия.

Инцидентите обаче не помрачиха настроението в екипа, смятан от някои наблюдатели в падока за най-близкия съперник на Ред Бул като скорост в момента. По време на втората сесия дори се заговори, че точно Мерцедес ще водят битка утре с шампионите за първата позиция на грида.

Беше интересен ден за нас – заяви Нико. – Има много неща, които можем да извлечем от автомобила си. Освен това записахме добър прогрес през деня. Със сигурност можем да сме доволни от тренировъчната си програма, като сравним представянето си с това къде бяхме миналия сезон. Накрая имаше проблем със скоростната кутия, но такива неща се случват, а и това няма да се отрази по никакъв начин на утрешния ден.

Шефът на отбора Рос Браун обясни, че на питуола са били наясно с повредата в колата на Розберг през цялото време.

– Решихме обаче да продължи да кара, за да е на писта колкото се може повече време – добави той.

Хамилтън определи деня си като добър, макар да не премина по най-плавния възможен начин.

– Доволен съм от позицията ни понастоящем. Третата позиция на Нико в класирането показва, че сме доста конкурентоспособни. Това е отражение на страхотната работа, свършена от всички във фабриката и тук, на пистата. Нямам търпение за останалата част от уикенда – допълни англичанинът.

Проблемът с пода на неговата кола бе от по-раншно излитане от пистата.

– Беше много приличен първи ден – гласеше обобщението на Рос Браун. – Изградихме си чудесна картина за гумите и баланса на болида. Инженерите определено ще са будни до късно през нощта, преглеждайки информацията и търсейки начин да оптимизираме автомобилите за утре.