Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг и Шумахер се надяват на добро състезание в Корея

Розберг и Шумахер се надяват на добро състезание в Корея

33
0
Мерцедес,Михаел Шумахер,Нико Розберг

Пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Михаел Шумахер очакват като повечето си колеги с нетърпение да се състезават на новата писта в Южна Корея, където следващата седмица ще се проведе 17-ия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г.

– Ще е вълнуващо да се състезаваме на новата корейска писта. На снимките изглежда страхотно и се надявам асфалтът да издържи, тъй като е бил положен съвсем наскоро. Определено винаги е интересно да учиш нова конфигурация, а аз лично влизам в час доста бързо, така че нямам търпение за състезателния уикенд – бе краткият коментар на Нико.

Седемкратният световен шампион пък се зарадва, че всички пилоти ще са изправени пред едни и същи трудности:

– Най-накрая писта, която е нова не само за мен! Корея е много интересна страна и макар организаторите да имаха грижи с довършването на трасето, съм сигурен, че всичко ще е наред. Аз съм изцяло за нови надпревари и смятам, че те са от полза за всички ни в спорта. Не би трябвало да е особено трудно да научим конфигурацията, а и сме свикнали да се адаптираме наистина бързо към каквито и да са обстоятелства. В Япония направихме наистина добро състезание и се надяваме, че ще вървим още напред, за да продължим тази тенденция – каза Михаел.