Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг и Шумахер се надяват на още точки

Розберг и Шумахер се надяват на още точки

39
0
Нико Розберг

Пилотите на Мерцедес Гран при Нико Розберг и Михаел Шумахер се надяват да спечелят точки и в Гран при на Япония, която се провежда следващия уикенд. Сузука пък е сред любимите конфигурации в календара и за двамата.

– Сузука е страхотна писта и лично аз мисля, че е най-добрата в календара заедно със Спа – сподели Нико. – Техническо предизвикателство е, наистина бърза и е пилотско трасе, което изисква най-доброто и от теб, и от колата ти. Първият сектор определено е най-впечатляващата част от обиколката – онова, което прави цялата конфигурация толкова изумителна. Постигнахме поредица от прилични резултати в последните състезания: едно и две пети места, така че се надяваме да продължим така и на Сузука.

Шумахер от своя страна има уникални спомени от това конкретно трасе. На него Михаел не само е печелил някои от рекордните си 7 титли, но и се е забавлявал – като след нелеката 2003 г., когато заедно с брат му Ралф и Оливие Панис (тогава пилот на Тойота) спретнаха жесток купон след надпреварата.

– Сузука винаги е била една от любимите ми писти, тъй като карането на нея е просто сензационно като усещане. Тя не е лесна в техническо отношение и чувството, когато се справиш, е прекрасно. Тръгвам за там с някои наистина добри спомени в главата си за великолепни надпревари. Надявам се да спечеля още точки и съм сигурен, че ще опитаме да извлечем максимума от уикенда – коментира Шумахер.