Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг и Шумахер се надяват на прогрес във Валенсия

Розберг и Шумахер се надяват на прогрес във Валенсия

52
0

На по-добро представяне от това в Канада се надяват пилотите на Мерцедес Гран при Нико Розберг и Михаел Шумахер. Първият бе шести в осмия кръг от световния шампионат на Формула 1, докато именитият му съотборник бе изтикан от зоната на точките буквално в последния завой на последната обиколка, където го изпревари Адриан Сутил (Форс Индия).

– Това ще е третото посещение на Формула 1 във Валенсия и определено нямам търпение уикендът да започне. Градът е хубав, испанските фенове винаги са много ентусиазирани, така че атмосферата около пристанището би трябвало да е наистина прекрасна. Трасето също е на ниво и няма типичните за улична писта характеристики. Има много завои, но въпреки това е доста бързо и в комбинация с бариерите изисква максимална концентрация. Последната надпревара в Канада не бе лесна за нас, но съм доволен от шестото си място, тъй като спечелих прилични точки, а бях 13-и в първата обиколка. Състезателното ни темпо бе достатъчно добро, а се надявам подобренията за Валенсия да ни помогнат да напреднем още – бе коментарът на Розберг.

Шумахер от своя страна също храни надежди да напредне в колоната, но за него уличната писта във Валенсия е нещо напълно ново:

– Никога не съм се състезавал на трасето във Валенсия, така че това ще е напълно ново изживяване за мен. Винаги съм бил добър в адаптацията, като съм се приспособявал сравнително бързо към нови ситуации. Очаквам същото и във Валенсия. Харесва ми да преживявам нови неща и вече обсъдих подробно с инженерите си предизвикателството – заяви седемкратният световен шампион.

Той също отбеляза, че MGP W01 ще има някои нови компоненти и изрази съжаление, че вече подобреното темпо на колата не се отрази на резултата му на пистата Жил Вилньов в Монреал.