Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг иска точки в последния си старт с Уилямс

Розберг иска точки в последния си старт с Уилямс

63
0

Като стабилно прецениха представянето си в квалификацията от Уилямс. Нико Розберг се класира 9-и на грида, а Казуки Накаджима – 14-и, а това дава реален шанс на екипа да спечели точки в борбата за 6-а позиция при конструкторите. Тимът от Гроув е с актив от 34,5 – само 2,5 повече от BMW Заубер.

– Сесията мина прилично. Мисля, че 9-о време бе горе-долу максималният възможен резултат. Имаме реален шанс за точки, които са много важни за нас този уикенд. От пета редица с добра стратегия можем да удържим мястото си при отборите, а аз да удържа седмото си пред [Ярно] Трули при пилотите. Пистата не е лесна и е адски топло, но това е последната ми надпревара с Уилямс и искам да направя най-доброто за този страхотен отбор – заяви Нико.

Накаджима от своя страна изостана от съотборника си както обикновено се случваше този сезон. Той призна, че не е съумял да извлече максимума от болида си във втората част на квалификацията.

– Трасето изисква прецизност във всеки един момент – една-единствена грешка може да ти струва скъпо. Не смятам, че утре ще е лесно да се изпреварва, а и заради характера на първите два сектора първата обиколка може да е доста луда. Затова вярвам, че все още всичко е възможно – каза японецът.