Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Изборът на гуми ме провали

Розберг: Изборът на гуми ме провали

51
0

Нико Розберг не бе особено щастлив след Гран при на Италия, като каза, че грешният избор на гуми му е коствал точки.

Пилотът на Уилямс бе един от няколкото състезатели, които направих втория си стоп малко преди пистата да започне да изсъхва. Така при новите условия гумите за екстремно мокро вече бяха доста неподходящи.

Така германецът бе принуден да влезе отново, за да сложи гуми Интермедиа, което го смъкна на 14-та позиция.

„Изходът днес бе наистина разочароващ, тъй като бяхме в много изгодна позиция и с може би най-добрата стратегия. Но накрая отново завърших по-назад” – казва Розберг.

„При първия стинт си мислех, че ще мога да задържа темпото, но наистина имах проблем с гумите и загубих известно време спрямо тези пред мен.”

„А това, което бе наистина решително днес, бе изборът на гуми. Но именно той провали възможността пред мен да завърша в зоната на точките.”

„Всички други оставаха на гуми за мокро, затова и ние решихме, че можем да направим същото и да сведем риска до минимум. В този момент нямаше по-суха линия, но накрая се оказа грешният избор.”

Неговият съотборник Казуки Накаджима имаше повече късмет с избора си на гуми и накрая успя да се изкачи до 12-ата позиция.

„Беше трудно състезание и имаше серия сложни решения за взимане” – казва Накаджима. „Да стартираме от питлейна, за да направим някои аеродинамични промени, свърши работа, тъй като стартирахме зад колата за сигурност. Това бе наистина добро решение от тима.”