Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг изрази съчувствие към пострадалите при инцидент в лагера на немските национали

Розберг изрази съчувствие към пострадалите при инцидент в лагера на немските национали

52
0
Нико Розберг

Нико Розберг заяви, че е шокиран след инцидента в лагера на немските футболни национали.

Пилотът от Формула 1 участваше в промоционално събитие на Мерцедес заедно колегата си от немския шампионат Паскал Верлайн. Двамата карали отделни автомобили, като заедно с тях в колите са били футболистите Бенедикт Хьоведес и Юлиян Дракслер. При инцидента Верлайн удря двама души на пътя, които след това са откарани в болница. Състоянието на пострадалите все още не е изяснено.

Според публикация на немския вестник Билд Розберг намалил, за да не удари излязъл на трасето човек, последван от маршал. Велрайн свърнал настрани, за да не блъсне Нико, което всъщност довело до катастрофата.

Шокиран съм от инцидента – написа Розберг в Туитър. – Мислите ми са с двамата пострадали души, на които пожелавам бързо възстановяване.

Мерцедес-Бенц Моторспорт заявиха, че ще работят с властите, за да установят точните причини за инцидента. Верлайн, Розберг, Хьоведес и Дракслер са невредими след станалото.

И двамата пилоти са наистина шокирани, както и футболистите – каза генералният мениджър на немският национален тим Оливер Бирхоф на специална пресконференция, след като бе посетил пострадалите в болницата.

Хьоведес помогнал при първоначалните грижи, но заяви, че не е сторил нищо кой знае какво. Халфът на Реал Мадрид Сами Кедира добави:

Разговаряхме на групи в отбора заедно с Бене и Юлиян. Инциденти се случват от време на време, но трябва да се съсредоточим върху работата си.