Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг начело след дъждовния петъчен ден в Бразилия

Розберг начело след дъждовния петъчен ден в Бразилия

34
0
2013,Бразилия,Мерцедес,Нико Розберг

Нико Розберг завърши начело петъчния ден след като в една дъждовна и доста скучна втора сесия на пистата Интерлагос в Бразилия успя да изпревари пилотите на Ред Бул, Себастиян Фетел и Марк Уебър. Хейки Ковалайнен с Лотус остана четвърти, а пети се нареди съотборника на Розберг в екипа на Мерцедес, Люис Хамилтън.

Метеорологичните условия в Бразилия се подобриха малко във времето между двете сесии, но малко преди началото на втората заваля отново и това означаваше, че пилотите отново ще трябва да работят на мокра писта. За целта им бе отпуснат и допълнителен комплект гуми интермедия, които обаче за дълго останаха неизползвани. Този път обаче пилотите се въздържаха от излизания на пистата и до средата на сесията те се появяваха спорадично на трасето.

Пол ди Реста и Даниел Рикиардо се завърнаха за отборите на Форс Индия и Торо Росо, и те бяха сред малкото направили опит преди средата на последната свободна тренировка за петъчния ден. Нико Розберг от екипа на Мерцедес поведе около половин час след старта на сесията, но времето му бе с повече от три секунди по-слабо от това сутринта, загатвайки за сериозно влошените условия на пистата. С изключение на Розберг и пилотите на Лотус, останалите състезатели от топтимовете не бяха направили дори инсталационни обиколки във втората част. Уебър се появи на трасето 50 минути след началото и веднага записа второ време.

20 минути преди края Фернандо Алонсо се появи за първи път на пистата с гуми интермедия, но по времената му можеше да се съди, че още е прекалено рано за използването им. Испанецът даде едва девето време и вероятно щяха да са нужни поне още 10 минути, преди пистата да изсъхне достатъчно, за да може да бъде използван този тип гуми. С третата си бърза обиколка все пак Алонсо успя да се изкачи на трета позиция.

Фетел също излезе с медиум десетина минути преди края на сесията, докато в същото време неговия съотборник Марк Уебър за пореден път получи проблем със системата KERS. След втората си бърза обиколка германецът се нареди втори зад сънародника си Нико Розберг. Шест минути преди края все пак Фетел поведе, успявайки да даде рекордни времена във всички сектори.

Излезлият в същото време на пистата за първи път във втората част, Люис Хамилтън, направи зрелищно завъртане, което за негова радост се размина без последствия. Битката стана доста интересна във финалните минути след като английският пилот на Мерцедес и Марк Уебър се опитаха да дадат всичко от себе си при тези трудни условия.

Проблемите на австралиеца изглеждаха решени и той успя да се изкачи втори зад съотборника си, който подобряваше непрекъснато времето си. Минута преди края обаче Розберг успя да поведе отново. Времето му остана неподобрено до края и така той записа най-добро време в петъчния ден.