Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Надявам се най-после да се кача на подиума

Розберг: Надявам се най-после да се кача на подиума

53
0

Нико Розберг заяви в прохладната атмосфера на моторхоума на Уилямс днес на пистата във Валенсия, че е крайно време лошият шанс да си отиде и да се качи на подиума в неделното състезание за Гран при на Европа, защото в момента колата е отлична и само системите КЕRS попречили в Унгария например да бъде постигната позиция пред четвъртата.

Нико откровено призна, че вече съжалява за това, че Уилямс нямат още система за генериране на енергия и заяви, че тимът всъщност не е спирал да работи по нея, макар да не е 100% ясно дали изобщо тя ще бъде разрешена догодина.

В отлично настроение Розберг заяви още, че автомобилът му този сезон е много, много добър върху бордюрите например и това може да му донесе отличен успех тук при положение, че пистата не е така зависима от KERS, както тази в Унгария, когато просто е полудял от скоростта на Макларън и Ферари.

И Нико на свой ред обясни, че е изненадан от решението на BMW, с което възможностите за място през сезон 2010 г. за него са се намалили с една – макар този вариант да е бил може би най-несигурният. Той обаче призна, че пред него има две много сериозни алтернативи, а моментът е изключително важен в кариерата му.

От друга страна за ClubF1 Нико каза, че предпочита да остане в Уилямс, защото тимът е много добър и при новата обстановка има огромен потенциал. Розберг ще се срещне с Франк Уилямс за разговор до края на месеца, но реално вярва, че всичко ще се уреди, за да се концентрира максимално за финала на сезона.