Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг най-накрая изкара цял ден без проблеми

Розберг най-накрая изкара цял ден без проблеми

39
0
Нико Розберг

Нико Розберг най-после изкара цяла сесия без проблеми с новия Мерцедес MGP W02 и направи цели 131 обиколки по време на втория ден тестове на пистата Каталуния до Барселона. Немският пилот бе сериозно разочарован, след като всичките му предишни тренировки бяха повлияни от различни повреди. Шефът на тима Рос Браун обаче бе убеден след изпитанията във Валенсия и на Херес, че екипът разполага с необходимите решения, за да се справи с грижите. Всички бяха категорични също така, че е по-добре техническите спънки да се случват на тестове, а не по време на реалните състезания.

Работата на Розберг включваше допълнително аклиматизиране към KERS, сравнения на различни типове настройки и аероизпитания. През втората половина от тренировките той успешно изпълни симулация на състезание.

Покрихме наистина сериозна дистанция, като за мен бе важно да разбера възможно най-много за поведението на гумите. На пилотите им предстои да научат много за Пирели, представянето им, как да ги управляваме в дълги серии от обиколки. Това ще е ключов фактор в стартовете през 2011 г. и според мен направихме чудесен прогрес точно в тази посока – сподели Нико. – Издръжливостта бе прилична, но всички в отбора са наясно, че трябва да продължим да натискаме, за да сме сигурни, че всичко ще е изчистено за началото на сезона.

Розберг продължава работата днес преди Михаел Шумахер да проведе пробите в последния ден на Каталуния (понеделник).