Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг най-бърз и в третата свободна тренировка

Розберг най-бърз и в третата свободна тренировка

39
0

Нико Розберг спечели и последната тренировка преди квалификацията днес. Зад германския пилот на Уилямс пък отново се наредиха пилоти на Тойота и Браун, Ярно Трули и Дженсън Бътън. За първи път от началото на уикенда Фелипе Маса показа добро представяне и напомни, че през изминалия сезон за малко не стана световен шампион пред родна публика. Бразилският пилот на Ферари се нареди на четвърта позиция и италианците вече очакват все по-оптимистично квалификацията. Този оптимизъм обаче бе леко подтиснат от повредата в хидравличната система на колата на Кими Райконен, която го принуди да прекрати подготовката си за тренировката за място след едва пет обиколки.
За първи път през този уикенд пилот свали времето на обиколка под 1:26 мин. Розберг постигна време от 1:25.808 мин, като изпревари само с три хилядни Ярно Трули.
За екипа на Макларън мъките продължиха и в съботния ден. Липсата на темпо не можа да се компенсира с постигането на висока максимална скорост и двамата пилоти на отбора отново бяха извън първите десет, на 11-а (Ковалайнен) и 12-а (Хамилтън) позиции.
Трудно продължават да вървят нещата и за отборите на Рено и BMW. Алонсо и Нелсън Пикет-младши се класираха едва 17-и и 19-и, въпреки че заеха последните две места в първите десет Кубица и Хайдфелд отново не бяха особено доволни от баланса на колите си.