Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг най-бърз в първия ден на Барселона

Розберг най-бърз в първия ден на Барселона

40
0

Нико Розберг постигна най-добро време в първия ден от тазседмичните изпитания на пистата в Барселона. Но климатичните условия на испанското трасе, което не можа да изсъхне напълно през целия ден, възпрепятстваха екипите да изпълнят всичко запланувано.
Пилотите на Уилямс Нико Розберг и Казуки Накаджима бяха единствените на трасето, които покриха общоприетата за тестове дистанция. Германецът, чието най-добро постижение бе 1:30.675 направи 73 обиколки, а съотборникът му остана на малко повече от секунда и половина след него, но завърши 96 тура.
Марк Уебър от Ред Бул записа трети резултат с RB4, но австралиецът завъртя само 26 обиколки. Съотборникът му Дейвид Култард остана 5-ти с 22 тура. Между пилотите на Ред Бул на четвърта позиция се класира Фернандо Алонсо с R28.
„Днес бе студено и мокро, затова нямаше особен смисъл да се правят много обиколки – заяви испанецът. – Това бе възможност да изпробваме колата на мокро, но беше толкова хлъзгаво, че не направихме много обиколки. Чакахме следобеда, за да се подобрят атмосферните условия, но това не стана и затова приключихме деня по-рано.”
Съотборникът на Алонсо в Рено Нелсън Пикет младши остана седми само с 8 обиколки и при това колата му спря на пистата още в началото на сесията, а преди обяд бразилецът се завъртя на 5-ти завой.
Ярно Трули от Тойота финишира шести и бе единственият друг пилот освен тези на Уилямс, който покри по-сериозна дистанция – 57 тура. За сметка на това тест пилотът на японците Камуи Кобаяши завъртя само една опознавателна обиколка и не записа време.
Според предварителната програма екипът на Макларън също трябваше да излезе на пистата, но британците решиха, че ще е по-добре да не го правят при тези климатични условия.