Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг не се притеснява от времето, липса на баланс тормози Шумахер

Розберг не се притеснява от времето, липса на баланс тормози Шумахер

36
0

Прилична база, върху която може да се надгражда в надпреварата – това бе определението на Рос Браун за представянето на Мерцедес Гран при в квалификацията за Гран при на Германия. Нико Розберг е шести в подреждането, а Михаел Шумахер десети.

Нико извлече максимума от автомобила днес. Михаел не бе толкова доволен от баланса, а и изтърва болида за секунда в последния си тур. Правим добър прогрес този уикенд, а и двамата ни състезатели са в топ 10 на грида. Научихме много неща за новия си аеродинамичен пакет и се надяваме да ги приложим в надпреварата. Научихме също така, че лятото е студено и дъждовно не само на Силвърстоун! Прогнозата за утре остава смесена – допълни англичанинът.

Розберг също изрази задоволство от мястото си на грида и допълни, че може да направи добро състезание, независимо дали вали или не.

Доволен съм от настройките си и от работата на новите компоненти. Вижда се, че вървим в правилната посока. Надпреварата утре би трябвало да е вълнуваща. Надявам се да спечеля няколко позиции за всички немски фенове – допълни той.

Колата на Шумахер обаче бе с различно поведение следобед спрямо последната свободна тренировка. Седемкратният световен шампион призна, че балансът не е бил на ниво, а имаше проблеми и с KERS сутринта.

Грижите с техниката обясняваха в известна степен разликата с Нико, но в квалификацията все още бях на секунда от него. Затова натиснах още повече и сбърках в последния шикан на последната си обиколка, което вероятно ми коства осмото място – каза още Михаел.