Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг няма да ходи в друг тим, категоричен е Хауг

Розберг няма да ходи в друг тим, категоричен е Хауг

51
0
Нико Розберг

Нико Розберг няма никакво намерение да ходи във Ферари, убеден е вицепрезидентът моторспорт на Мерцедес Норберт Хауг. Името на немския пилот за втори път в рамките само на два месеца бе намесено в слухове за трансфери, въпреки че все още е твърде рано за така наречения silly season във Формула 1, когато се спекулира кой състезател къде може да се прехвърли.

През април германската преса прати Нико евентуално в Ред Бул, твърдейки, че пилотът обмислял варианта за смяна на отбора, ако скоростта на болида MGP W02 не се подобри до края на сезона. На 25 години той има над 90 старта зад гърба си без победа и се смята, че ще търси вариант да постигне нещо по-сериозно в кариерата си в Гран при.

Затова и италианският Аутоспринт тиражира наскоро друг слух – че Ферари са се свързали с Розберг, за да проверят отношението му към идеята да се състезава за тях догодина. Това би означавало да е съотборник на Фернандо Алонсо. Коментарът на Хауг относно публикацията обаче бе показателен:

– Миналия уикенд беше 1 май, а не 1 април. Шегата е закъсняла с цял месец.

В немския Билд, където се появи първоначалният слух за Ред Бул, написаха, че самият Нико не желае да коментира нищо за Ферари. Пилотът по принцип твърди, че е щастлив в Мерцедес Гран при и вярва в отбора.