Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Нямахме скорост; Шумахер: Всичко приключи на старта

Розберг: Нямахме скорост; Шумахер: Всичко приключи на старта

45
0
Нико Розберг

Поредното си трудно състезание преживя тимът на Мерцедес на пистата Буд Интернешънъл в Индия. Нико Розберг завърши 11-ти, а Михаел Шумахер прибра колата си в пита (класиран е 22-ри).

Да завършиш точно извън точките винаги е трудно, но целият ни следобед не бе лек. Стартирах с нови гуми и се надявах да спечеля няколко места, но просто нямахме скорост, така че трябваше да се отбранявам срещу колите зад мен. Моментът е сложен за всички ни, но се учим за догодина и това поне е положително – коментира Розберг.

Надпреварата започна лошо за Шумахер, който се оказа със спукана задна дясна гума при сблъсък с Жан-Ерик Верн (Торо Росо). След това бе разследван за игнориране на сини флагове, а накрая се върна в бокса.

Всичко на практика приключи на старта. Загубих твърде много време в пита заради спуканата гума. Тогава изчезна и всякаква надежда за точки. Междувременно скоростта ни бе доста добра, но се озовах прекалено назад. Накрая прибрах автомобила поради технически причини – гласеше неговото обяснение.