Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг очаква жестока конкуренция с Шумахер този сезон

Розберг очаква жестока конкуренция с Шумахер този сезон

35
0
Мерцедес,Михаел Шумахер,Нико Розберг

Нико Розберг очаква тази година конкуренцията между него и Михаел Шумахер в тима на Мерцедес да бъде много по-ожесточена от миналия сезон, когато младият германец определно превъзхождаше митичния си съотборник.

Тази година обаче всички очакват гумите на Пирели да помогнат на Шумахер да подобри темпото си, като естествено основна заслуга за това би трябвало да има също и новата кола на Мерцедес, която е доста по-удобна за него.

„От моята гледна точка смятам, че той може да повтори представянето си от миналата година. Но съм сигурен, че това няма да се случи. Очаквам тази година конкуренцията между нас да бъде жестока, но разбира се се надявам накрая отново аз да победя.

Не смятам, че развенчах мита за Шумахер. Той е 7-кратен световен шампион и това завинаги ще остане в историята. Но естествено се чувствах добре, когато го победих, тъй като той не е смятан за един от най-добрите пилоти в историята за нищо!

Във Валенсия не бяхме много бързи, но двата дни на Михаел на Херес  очевидно ни помогнаха да хванем правилната посока. Моето каране очевидно не бе толкова добро. Завъртях само 45 обиколки в последния ден, тъй като сменихме двигателя като превантивна мярка. За съжаление това ми попречи да направя толкова обиколки, колкото ми се искаше, но като цяло виждам развитие и ставаме все по-добри с всяка изминала обиколка“, заяви Розберг в интервю за официалния уебсайт на Формула 1.