Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг обмисля варианти за бъдещето си

Розберг обмисля варианти за бъдещето си

36
0

В момента Нико Розберг обмисля вариантите за развитие на своята кариера през следващия сезон, намекна самият той.

По-рано тази година германецът заяви открито, че решението му дали ще остане в Уилямс и през 2010 г. ще зависи най-вече от представянето на отбора през сезон ’09. За тима на сър Франк шампионатът стартира добре, но впоследствие сякаш позагубиха темпо.

Понастоящем Розберг заяви, че в Уилямс се чувства наистина комфортно, но също така иска да разполага и с конкурентоспособна кола.

„Обмислям бъдещето си в момента – започна Нико – Опитвам се да си представя какви възможности съществуват за следващата година. Действително се чувствам добре в Уилямс. Подкрепят ме и подобряваме положението заедно, така че тук се чувствам прекрасно. Би било хубаво, ако мога да остана, да развиваме колата заедно ще е чудесно.”

Освен положителните думи по адрес на Уилямс обаче Розберг сподели още:

„Ще е страхотно сега да разполагам с конкурентоспособен болид, но във Формула 1 има само два екипа, които в момента имат такива коли. Така че просто трябва да си търпелив. Ако заслужаваш, рано или късно ще получиш шанс. А следващата година ще бъде важна за моята кариера. Искам да намеря наистина добро и дългосрочно решение. Важно е всичко да стане както трябва.”

За момента Розберг заяви, че е обнадежден от прогреса на екипа си. В същото време обаче се говори, че той действително е започнал преговори и с други екипи за следващия сезон.