Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг официално в Мерцедес Гран при

Розберг официално в Мерцедес Гран при

52
0

Нико Розберг бе официално обявен за пилот на Мерцедес Гран при във Формула 1, съобщиха от тима днес. Името на немския пилот, който досега се състезаваше за Уилямс, се спрягаше дълго време като почти 100% сигурно за новия отбор, създаден миналата седмица, след като щутгартският концерн купи 75,1% Браун Гран при.

– Наистина съм щастлив, че ще съм част от възраждането на Сребърните стрели през 2010 г. като пилот на Мерцедес – коментира Нико. – Нито един друг бранд във Формула 1 не може да се похвали с толкова дълги и успешни традиции в автомобилния спорт. Изключително съм горд, че сега ще съм част от този екип и ще работя с Рос Браун. Мотивиран съм повече от всякога и нямам търпение да започна тестове с новия болид, както и за първия старт догодина в Бахрейн.

Шефът на отбора Рос Браун също изрази удовлетворение от привличането на пилота, като според него четирите години опит във Формула 1 ще допринесат в голяма степен за развитието на Мерцедес Гран при.

Имах удоволствието да работя с баща му Кеке по време на кариерата му във Формула 1 и е страхотно да видя, че Нико върви по неговите стъпки. 2009 г. бе най-добрият сезон в досегашната му кариера и смятаме, че развитието му ще продължи с нас в Мерцедес догодина – допълни англичанинът.

Вицепрезидентът на компанията и директор моторспорт Норберт Хауг пък си спомня младежа още от дните, когато го е виждал да се състезава на картинг с Люис Хамилтън. Той също отбеляза, че няма търпение да работи с пилота.

Нико се състезава от началото на кариерата си с немски лиценз и е роден в Германия, която е родината на майка му. Въпреки че баща му е финландец – и един от легендарните пилоти на скандинавската страна – Розберг младши не знае езика, макар да владее четири други.