Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг оглави първата свободна тренировка в Турция

Розберг оглави първата свободна тренировка в Турция

34
0

Нико Розберг даде най-добро време в първата свободна тренировка за Гран при на Турция. Германецът успя да запише най-добро време от 1:28.952.

След него изненадващо се нареди Люис Хамилтън, докато съотборникът му в Макларън – Хейки Ковалайнен, остана десети, въпреки, че използва по-мекия тип гуми. Хамилтън обаче загуби един чифт нови гуми от по-твърдия тип, тъй като сесията бе спряна, поради проблеми с изкуствената настилка на пистата, намираща се непосредствено до бордюрите. В един момент тя се отлепи и се набра, което принуди стюардите да развеят червени знамена и да прекратят тренировката, докато откъснатите парчета бъдат отстранени.

Същият проблем като Хамилтън имаше и Фелипе Маса, който също изгуби един нов чифт от твърдите гуми, тъй като и той бе на пистата точно в момента, в който червените знамена бяха развяти.

Пилотите на Браун този път останаха малко по-назад, като по-добре класиралият се пилот отново е Рубенс Барикело, който остана девети с време от 1:29.525, докато водачът в генералното класиране – Дженсън Бътън, остана 11-ти, на малко над две десети зад съотборника си.

Не особено добър се очертава да бъде и този уикенд за пилотите на БМВ Заубер, след като Робърт Кубица и Ник Хайдфелд останаха съответно 16-ти и 17-ти, въпреки че колите им са оборудвани с новия двоен дифузьор, на който те възлагаха толкова надежди за подобряване на представянето си.