Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Отстъпихме спрямо съперниците

Розберг: Отстъпихме спрямо съперниците

32
0

Макар да смята новостите в Мерцедес MGP W01 за крачка напред, Нико Розберг твърди, че като цяло отборът му е отстъпил в темпото пред противниковите отбори. Немският състезател за първи отстъпи пред съотборника си Михаел Шумахер в квалификация и ще се нареди осми на стартовата решетка за днешната Гран при на Испания. Досега той се класираше значително по-напред на грида и в първите четири старта от сезона спечели два подиума.

– Когато дойдохме тук, си мислех, че ще се борим за нещо повече, но не се получи. Всъщност уикендът до момента е отстъпление за нас. Определено сме постигнали прогрес с болида, но има цял куп неизвестни. Представянето на Михаел в Шанхай например – все още не знаем защо беше толкова зле. Не по-малко странно е, че в Китай аз бях 0,4 сек по-бавен от Ред Бул, а тук съм на 1,4 сек – разочаровано сподели Нико.

Моделът на Мерцедес е една от колите с най-много промени, включително удължена база и преразпределение на теглото. Шефът на екипа Рос Браун призна малко след Гран при на Китай, че има сбъркани изчисления и тимът е разбрал за това още на зимните тестове.

Шумахер пък заяви, че поведението на автомобила му пасва далеч по-добре от досегашното, но и той допълни, че не е съвсем сигурен колко голям е прогресът.