Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Първата победа е най-трудна, след това става по-лесно

Розберг: Първата победа е най-трудна, след това става по-лесно

30
0
Гран при на Китай

Нико Розберг малко съжаляваше след финала на Гран при на Китай, че има насрочено състезание за следващата неделя, тъй като заради това нямаше как да отпразнува подобаващо първата си победа във Формула 1.

Германецът и за момент не загуби присъствие на духа, докато участва в пресконференцията, а след това даде куп телевизионни интервюта, споделяйки какво е усещането да си победител в Гран при.

Невероятно, изумително, прекрасно – повтаряше Нико, като едновременно с това благодареше на екипа си Мерцедес. – Целият ни уикенд премина перфектно, а не очаквахме да е точно така. Знаехме, че ще сме силни, но не и до такава степен. След старта погледнах зад себе си и не видях никого! Бях се измъкнал още там! След това обаче непрекъснато трябваше да се внимава за гумите. В нито една обиколка от надпреварата не можех да си позволя да натисна газта нонстоп – постоянно трябваше да се грижа за тях. Всичко проработи перфектно.

Германецът отбеляза също така, че малко по-хладните условия също са му помогнали и продължи:

Това състезание обаче бе най-дългото в живота ми! Истинска лудница, струваше ми се, че карам поне от 24 часа. Последните 30 обиколки сякаш никога нямаше да свършат. По едно време дори се питах: Какво, по дяволите, става?! Чак в последните няколко тура се зарадвах, защото вече знаех, че тази победа е моя. Е, трофеят не е от най-красивите, но това няма съвършено никакво значение! Щастлив съм и за целия отбор. Ники Лауда пък каза, че първата победа е най-трудна, след това става по-лесно. Ако наистина е така, ще е наистина фантастично – допълни Розберг.

Освен това той благодари отново на феновете си за подкрепата във видеоблога, който публикува след всяка надпревара и който този път бе особено емоционален.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.