Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Петъкът във Валенсия е много важен

Розберг: Петъкът във Валенсия е много важен

57
0

Нико Розберг коментира, че тренировъчните сесии по време на Гран при на Европа ще бъдат по-важни за тимовете, отколкото обикновено. Идеята е, че за това време трябва да опознаят максимално бързо новото трасе.

Германецът, чийто отбор Уилямс не показва много убедително темпо в последните състезания, се надява, че уличното трасе във Валенсия ще бъде една възможност за тима му да компенсира малко изоставането си. Също така според него това ще е една добра възможност тимовете да си сверят часовниците един спрямо друг.

„Проблемът на уличните трасета е, че липсва достатъчно сцепление в началото” – казва Розберг. „На нормална писта се свиква за 10 обиколки, но ще са необходими повече от това, може би 20, за привикване с Валенсия.”

„Наистина ще правим догадки по отношение на настройките, като ще ползваме тези от други улични трасета. След това стъпка по стъпка ще продължим уикенда. Много е важно колата да остава на пистата, защото ако катастрофираме, ще загубиш много време, което другите ще ползват за работа.”

„Всички тимове започват от нулата, така че ще бъде голямо предизвикателство за всички да измъкнат най-доброто от колите си при ограниченото време, което имаме.”