Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг поиска промяна на излизането от питлейна

Розберг поиска промяна на излизането от питлейна

35
0
Нико Розберг

Нико Розберг поиска да се промени излизането от питлейна на пистата Йонгам след инцидента му днес във втората свободна тренировка. Пилотът на Мерцедес удари Хайме Алгерсуари в първи завой, точно след като Торо Росо-то бе излязло от боксовете, а той бе загубил контрол над колата си на все още мокрото трасе. Нико обаче призна, че и той има вина за случилото се заради допусната при спирането грешка.

Инцидентът е следствие от стечение на обстоятелствата. Аз блокирах колелата, Алгерсуари излезе в погрешния момент. Нямаше как да го опазя. Но би било добре да се преосмисли излизането от пита. Малко по-различна конфигурация би помогнала – заяви Розберг.

Немският състезател помислил, че колегата му ще спре и ще го пропусне. Осъзнаването, че това няма да се случи, дошло твърде късно и ударът бил неизбежен.

Можех да се опитам да се прибера в гаража, но не исках да рискувам да потроша още повече колата – добави Нико, обяснявайки защо спря. – Не загубих нищо, тъй като трасето така и не изсъхна, но пък темпото ни с интермедии бе наистина добро.

Алгерсуари бе на пистата само във втората тренировка, след като в първата кокпитът му бе зает от Жан-Ерик Верне. Той заяви, че с екипа му поне са открили точните моменти, когато трябва от гуми за екстремно мокро да преминат на интермедии и след това на сликове.

Инцидентът се разглежда от стюардите.