Начало Избрани Розберг посочи най-голямата слабост на Алонсо

Розберг посочи най-голямата слабост на Алонсо

4652
0
Фернандо Алонсо, Алпин
Фернандо Алонсо, снимка Алпин

Нико Розберг посочи най-голямата слабост на Фернандо Алонсо. Бившият пилот на Мерцедес се е самопровъзгласил за огромен фен на пилота на Алпин. Германецът заяви, че двукратният световен шампион е един от най-умелите и талантливи пилоти в F1.

Въпреки това Розберг смята, че една добре известна слабост вероятно е лишила Алонсо от още безброй победи и може би няколко световни титли в продължение на две десетилетия кариера сред елита на моторните спортове.

В момента съм голям фен на Алонсо“, каза Розберг в предаване по Sky Sport. „Всички знаем, че по отношение на таланта и уменията той е един от най-добрите за всички времена.“

Понякога му липсваше така наречената социална компетентност. Той често изпитваше затруднения да попадне в най-добрите отбори с най-силните автомобили, защото те вече не го искаха заради изгорелите мостове в миналото“, обясни Розберг.

Това определено беше една от слабостите в кариерата му, що се отнася до постигането на още по-добри резултати. По отношение на таланта си той със сигурност е един от най-добрите за всички времена.“

Репутацията на Алонсо като създател на проблеми във Формула 1 се зароди, след като той спечели две последователни титли с Рено през 2005 и 2006 г. и се присъедини към Макларън. Там той се засече с тогавашния обещаващ новак в F1 Люис Хамилтън.

Отношенията между испанеца, Хамилтън и тима от Уокинг, се превърнаха в ожесточение. Също така те накараха мнозина да поставят под въпрос характера на Алонсо и склонността му да участва в политически игри. В крайна сметка това доведе до завръщане на двукратния световен шампион в Рено през 2008 г.

Розберг все още е развълнуван от перспективата да гледа как бившият му колега от F1, който следващия месец ще навърши 41 години, демонстрира таланта си в деня на състезанието.

„Все още е страхотно да гледаме неговото каране. Беше ми много мъчно за него Канада]. Определено исках той да е на подиума. Мисля, че екипът на Алпин направи малка грешка, след като не успя да го извика навреме в бокса.“

Той кара толкова страхотно. Не би трябвало да се обсъжда, че някой ще заеме неговото място. Той заслужава да бъде в който и да е отбор повече от всеки друг.“

Начинът, по който кара, е изключително впечатляващ. Алонсо е харесван от феновете по целия свят. В допълнение, той е голяма придобивка за Алпин“, допълни Нико Розберг.