Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Правим всичко с поглед към следващата година

Розберг: Правим всичко с поглед към следващата година

56
0
Нико Розберг

Мерцедес ще се състезава Бразилия с целта, да запази петото си място в класирането при конструкторите. Въпреки това класиране не изглежда да е с такъв приоритет, какъвто притежава подготовката за следващия сезон. Нико Розберг завърши на осмо място в днешния ден на повече от половин секунда зад бъдещия си Люис Хамилтън. Младият германец изпробва множество нови елементи, които са съобразени с регламента за следващата година, но вероятно няма да дадат особен тласък при сегашните условия. Дали уикенда няма да бъде пожертван с цел отборът да се подготви по-добре за догодина?

„Не е задължително, но нещата са сложни“, обяснява Розберг отказа от изпускателната система съобразена с ефекта Куанда. „Мисля, че не спечелихме толкова много от тази система, колкото искахме. Така че не сме засегнати от премахването й.

Усилията ни все пак са насочени към това, да научим повече неща за следващата година. Затова е добре, че успяхме да караме с новите гуми на Пирели. За мен те са близки като представяне. Дано да са премахнали проблема с блистеринга на предната ос. Върви се в посока, те да дават повече сцепление. Променихме много малко неща по настройките.“