Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг предизвика Серхио Агуеро, Сеск Фабрегас и Майкъл Карик на Монца

Розберг предизвика Серхио Агуеро, Сеск Фабрегас и Майкъл Карик на Монца

65
0
Нико Розберг

Нико Розберг предизвика някои от най-известните имена в света на спорта да премерят сили с него в едно уникално ново изпитание, организирано от Пума. Puma Race Off е надпревара, в която всеки от участниците ще се постарае да надделее над пилота на Мерцедес със своя обиколка на пистата Монца, изпълнена на симулатор на Мерцедес.

Сред звездите, опитали си силите срещу Нико, са Серхио Агуеро, Сеск Фабрегас, Бакари Саня, Майкъл Карик и т.н.

До момента е известно времето единствено на Розберг – той даде 1:21.05 мин на симулатора. Пума ще разкрива постиженията на двама атлети всяка седмица преди да стане ясно дали някой е бил по-бърз от пилота от Формула 1. Засега единствената съобщена подробност е, че не едно его е пострадало зад волана на симулатора, когато потърпевшите открили, че да караш болид далеч не е толкова лесно.

– Спортът изглежда лесен, ако го наблюдаваш отвън. И във футбола много хора по трибуните мислят, че е проста игра, но мога да кажа, че на терена нещата са далеч по-сложни – коментира Фабрегас. – Сигурен съм, че същото важи за Формула 1. Затова шансът да заема мястото на Нико Розберг в един наистина бърз автомобил би бил страхотен.

Самият Розберг заяви, че концепцията на състезанието е много интересна. На него особено му допада събирането на атлети от различни категории.

– Заинтригуван съм да видя колко от тези топспортисти ще се представят на ниво в истински спорт! – допълни пилотът.

Наградата за най-бързия ще е урок по каране от Розберг на истинска писта.