Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг притеснен за гумите; Шумахер: Налага се да приемем, че разликата е...

Розберг притеснен за гумите; Шумахер: Налага се да приемем, че разликата е голяма

40
0
Михаел Шумахер

Сериозно разочарование претърпя отборът на Мерцедес днес в Унгария, след като пилотите на екипа Нико Розберг и Михаел Шумахер се наредиха 13-и и 17-и на стартовата решетка за утрешния 11-и кръг от световния шампионат на Формула 1.

Колата не е особено добра досега през уикенда, а когато разликите са толкова малки, това не помага – призна шефът на тима Рос Браун. – Не се справихме като хората с баланса и гумите и това са последствията. Михаел нямаше никакъв късмет и не получи шанс за чиста обиколка с нови гуми в Q2. Опитваме се изключително упорито да подобрим ситуацията и ще продължим да го правим.

Розберг се съгласи, че квалификацията бе наистина трудна за тима и е необходим допълнителен анализ защо се стигна до тази ситуация.

Аз лично се съсредоточих върху това да намеря оптимални реглажи за надпреварата, тъй като при нас гумите може да се износват повече, отколкото на други коли. И въпреки това е разочароващо, че изтървах Q3 за 2 десети от секундата – каза още той.

Скоростта на Шумахер бе още по-лоша. Седемкратният шампион също заяви, че трябва да се търси причината за толкова сериозната липса на темпо.

Може би щях да направя по-бърза обиколка без прахоляка, изнесен на трасето от [Пастор] Малдонадо, но въпреки това не мисля, че щях да стигна до Q3. Не бяхме в състояние да сторим кой знае какво повече. Сутринта направихме няколко по-дълги излизания, тъй като вчера дъждът ни попречи. Но според мен не това оказа влияние върху представянето ни следобед. Налага се да приемем, че разликата спрямо най-бързите е доста голяма – добави той.