Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг разочарован от решението на отбора

Розберг разочарован от решението на отбора

61
0
2013,Мерцедес,Нико Розберг,Нюрбургринг

Нико Розберг бе изключително разочарован след отпадането си още във втората част на квалификацията днес. Грешно решение на екипа му струваше възможността да се бори за първата позиция на старта. Докато съперниците му направиха втори опит с нови гуми, Розберг остана в бокса с идеята, че постигнатото време ще му стигне за преминаване в последната част. В крайна сметка това се оказа грешно решение.

„Невероятно, сериозен удар“, заяви Розберг след квалификацията. „Тимът явно не прецени, колко по-бързо става трасето. Аз нямаше как да видя и подценихме скоростта на другите. Няма как да бъде по-неприятно.

Нямаше дискусии, това си бе решение на отбора. Те трябваше да гледат и преценят развитието на ситуацията. Те имат поглед върху времената на другите. Винаги се взима решение, когато искаш да разполагаш с два комплекта носи гуми за последната част на квалификацията.

Смятах, че имам сили за първия ред на стартовата решетка. Сега утре ще бъде трудно от 11-а позиция да се боря за каквото и да било. Направо не мога да повярвам на коя позиция съм. Това, че ще мога да избирам, с какви гуми да стартирам не е особен коз, особено при положение, че четирите коли пред мен ще са с медиум сместа.“