Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Сайнц има оферта от Ред Бул, но Хорнер е бил доста...

Розберг: Сайнц има оферта от Ред Бул, но Хорнер е бил доста стиснат и Карлос опитва да измъкне още някой милион

5790
0
Хелмут Марко, Карлос Сайнц
Хелмут Марко и Карлос Сайнц; снимка: Майкъл Потс

Карлос Сайнц има оферта от Ред Бул, но се опитва да измъкне още някой милион от Кристиан Хорнер, който бил доста стиснат с парите, твърди Нико Розберг. Световният шампион за 2016 г. заяви, че е видял Кристиан Хорнер да разговаря с бащата на испанския пилот на Ферари Карлос Сайнц старши. Двукратният световен рали шампион присъства на стартовете от Формула 1 от началото на сезон 2024 значително по-често, отколкото по принцип ходи на Гран при състезанията. Смята се, че работи за нов договор на Сайнц младши, за когото настоящата година е последна със Скудерията. От Ферари предпочетоха да привлекат Люис Хамилтън пред това да продължат контракта на Карлос Сайнц.

„Нали знаете, че те (Ред Бул – б.р.) имат отправена към Карлос Сайнц оферта и видях Сайнц баща да говори с Кристиан Хорнер. Защото Кристиан Хорнер очевидно е бил доста стиснат с предложението. И семейство Сайнц се опитва да измъкне още някой милион от него!“, заяви Нико Розберг

От самия тим на Ред Бул имаше различни послания по отношение на Карлос Сайнц. Хелмут Марко заяви, че отборът от Милтън Кийнс е говорил с испанския пилот. Не можели обаче да му дадат оферта като тази, която бил получил от Ауди. Хорнер опроверга това в Китай. Шефът на Ред Бул в F1 заяви, че в ръководения от него екип нито знаят дали Сайнц има предложение от Ауди, нито за какви пари.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)

Самият Сайнц сподели, че не се чувства добре от продължаващата несигурност относно това какво ще прави догодина

„Всичко ще зависи от представянето ми. В този спорт ако вървиш силно, обикновено нещата се получават както искаш. Няма да лъжа – на моменти е разочароващо. Понякога е некомфортно и изнервящо да си лягаш без да знаеш какво ще ти донесе бъдещето. Но пък новини изскачат всеки ден. Важното е да успяваш да разделиш нещата – да се справяш добре на пистата и да оставиш останалото на мениджърския си екип“, сподели пилотът.

„Нещата вървят добре, но ситуацията показва колко трудна е Формула 1. Някой отстрани би могъл да каже: „Този пилот се представя така добре, а още не знае къде ще се състезава догодина“. В други спортове може би няма такива ситуации. Това само демонстрира колко особена е F1 – в някои отношения преобладава политиката, други неща зависят от спортния аспект. Но всичко това е и вълнуващо“, допълни Сайнц.