Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Състезанията по здрач за опасни

Розберг: Състезанията по здрач за опасни

67
0

Състезанията по здрач са опасни за Формула 1, смята пилотът на Уилямс, Нико Розберг.

Този следобеден формат, създаден специално за удобството на европейската публика, дебютира в Австралия миналата неделя.

Така състезателите караха през голяма част от времето, докато слънцето вече бе ниско. В резултат на това пилотите дадоха малко смесени мнения – като преобладаваха оплаквания за светене в очите и неприятни сенки от дърветата.

Този уикенд същият формат ще бъде приложен в Малайзия, но опасенията за късното начало на надпреварата бяха допълнително подсилени в следствие на вероятността от силен тропичен дъжд.

23-годишният Розберг, който е на мнение, че вечерите не са подходящи за подобни високоскоростни надпревари, каза: „В Мелбърн се видя, че късният час допълнително увеличава опасността.”

„Видимостта е влошена, като дори не можеш да видиш добре ръбовете на някои завои. Карах срещу слънцето, а не това е целта на състезанието” – казва германецът. „Затова наистина се надявам да има промени.”

Вариантът с по-късното начало на състезанията бе компромис с Австралия и Малайзия, които се отказаха да домакинстват на нощни надпревари. При това положение Розберг настоява, че надпреварите трябва да се провеждат или в ранния следобед или при отлично осветление нощем.