Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг се надява да вземе точки със стратегия

Розберг се надява да вземе точки със стратегия

60
0

Промени през нощта преди квалификацията по болида на Уилямс позволиха на Нико Розберг да постигне поредно класиране в топ 10 на квалификацията за Гран при на Белгия. Той има едно-единствено подреждане извън най-бързите десет пилоти от 12 тренировки за място на грида до този момент от сезон 2009 г. Целта му в утрешната надпревара ще е да вземе точки, макар да осъзнава, че задачата никак не е лесна.

– Не вървим добре през целия уикенд тук, но успяхме да извлечем максимума във втория квалификационен сегмент. 10-о място вероятно бе максимумът за днес, особено с повечето гориво – призна Нико. – Имаме добра стратегия и затова смятам, че можем да се борим за точки. Сесията днес беше много странна. Според мен разликите дойдоха от начина, по който отделните отбори използват гумите си.

Сериозните промени по автомобила бяха отбелязани и от техническия директор Сам Майкъл.

– Това определено подобри болида. Квалификацията беше невероятно напрегната, с много малки разлики – особено като се има предвид колко дълга е пистата – допълни той.

Казуки Накаджима от своя страна не прескочи и първата част, оставайки 18-и. Японският пилот остана в неведение за липсата на скорост – не бе наясно дали позицията на Розберг се дължи на карането му или на настройки, за каквито той не се е сетил.