Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг се радва на 4-о място, задното крило отново бави Шумахер

Розберг се радва на 4-о място, задното крило отново бави Шумахер

24
0
Михаел Шумахер

Смесени чувства владееха тима на Мерцедес след финала на квалификацията за Гран при на Китай. Нико Розберг се класира четвърти на грида (като даде и най-добро време в Q1, но съотборникът му Михаел Шумахер е цели 10 места назад – 14-ти. Седемкратният световен шампион попадна в капана, създаден от прекъсването на сесията заради спрялото на трасето Рено на Виталий Петров.

Доволен съм от представянето, денят бе добър за нас. Ясно е, че подобрихме поведението на колата значително през този уикенд и съм щастлив за всички хора във фабриката, които вероятно са ни гледали днес. Все още не сме там, където искаме да бъдем, но прогресът е видим и поне сме по-близо до най-бързите. Работихме и по състезателното темпо, като имаме всички шансове да направим добра надпревара утре – коментира Нико.

Пореден проблем със системата за задвижване на задното крило пък допълнително забави Шумахер.

Не направих кой знае колко добра обиколка в Q2, а след това крилото пак не функционираше правилно при спирането ми за 14-и завой. Надявам се на силен старт и темпо на ниво за утре, за да наваксам няколко позиции – допълни той.

Шефът на отбора Рос Браун по принцип заяви, че е доволен от стабилизирането на ситуацията в екипа, макар да предстои още много работа.

Установихме някои проблеми при по-високи температури. Има хроничен проблем с прегряване и той ни принуждава да пускаме колите с неблагоприятни настройки, за да го преодолеем. Тук температурата е по-ниска, така че си върнахме малко скорост. Имаме планирани два големи комплекта нови компоненти – охлаждане и механика за Турция и аеродинамика за Барселона – заяви англичанинът.