Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг ще се постарае да се върне начело в шампионата

Розберг ще се постарае да се върне начело в шампионата

35
0
Мерцедес,Нико Розберг

Нико Розберг ще се постарае да се върне начело във временното генерално класиране в шампионата на Формула 1 в Монако.

Пилотът на Мерцедес спечели надпреварата в княжеството миналата година. Той бе пръв и тази година в Австралия, но след това 4 пъти финишира втори – зад съотборника си Люис Хамилтън. Сега се надява нещата да се обърнат и да повтори емоционалната си победа от миналата година.

Ясно е, че асоциирам Монако с множество прекрасни спомени. Тук съм израснал, тук живея сега, а и в чисто спортно отношение имам много страхотни преживявания. Миналата година в частност бе особен връх – тогава спечелих в Монако за първи път в F1 кариерата си. Това бе абсолютно невероятно усещане – сподели Розберг.

Нико коментира също така, че е доста доволен от последния състезателен уикенд – в Барселона, въпреки че бе втори в надпреварата.

Останах разочарован, разбира се, че не взех победата, но бях и щастлив заради факта, че отборът записа още един двоен успех. Битката в шампионата е изключително близка и да си върна предимството точно в домашния ми старт би било фантастично. Точно затова ще натисна още по-здраво и ще се постарая това да се случи. Тестът ми в Барселона бе продуктивен. Направихме прогрес със спирането и стартовете – двете области, които смятам, че ми костват време в момента. Надявам се това да помогне – допълни той.