Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг скептичен относно плановете на новите отбори

Розберг скептичен относно плановете на новите отбори

49
0

Името на Нико Розберг фигурира на пазара за пилоти, но той твърди, че не е провеждал преговори с никой от трите нови отбора във Ф1.

„Честно казано не се знае дали наистина ще успеят да изкарат кола на пистата или не. В момента има толкова много несигурни неща и си мисля, че вероятно ни чакат някои изненади“, заяви пилотът пред изданието „AMS“.

Скептицизъм витае и около трите отбора – Кампос, Мейнър и US F1, но може би най-малко основание имат критиците на щатския отбор. Спортният директор на US F1 – Питър Уиндзор също намекна, че хората трябва да се съмняват повече в другите два отбора, отколкото в неговия.

„От наша гледна точка другите два тима са много, много тихи, но предполагам, че не съм аз правилният човек, който трябва да попита“, заяви той в интервю за официалния уебсайт на Ф1.

Британецът призна, че политическите рокади тази година са забавили подготовката за 2010-та, но въпреки това настоява, че прогрес има и то сериозен.

„Скоро ще имаме това, което американците наричат ‘ролер’ – не напълно готова кола, а шаси с окачване и скоростна кутия, което ще е готово за аеродинамични тестове в пълен размер“, обясни още Уиндзор.