Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг смята, че той е истинския победител в Гран при на Сингапур...

Розберг смята, че той е истинския победител в Гран при на Сингапур 2008

32
0

Нико Розберг изрази разочарованието си от факта, че въпреки разкритията около миналогодишното издание на Гран при на Сингапур и последвалото становище на световния моторспорт съвет, той не е обявен за победител в състезанието.

След като Нелсън Пикет катастрофира умишлено в надпреварата, на пистата излезе кола за сигурност, която помогна на съотборника му Фернандо Алонсо да спечели. Но тъй като сезонът вече е приключил, резултатите вече няма как да бъдат променени.

Пикет бе снабден с имунитет в разследването, докато бившия му вече шеф Флавио Бриаторе и колегата му Пат Саймъндс бяха сурово наказани от съвета на ФИА.

Розберг обаче не е съгласен със сделката между ФИА и Пикет.

„Единственото нещо, което все още не мога да разбера е защо Нелсън Пикет не получи никакво наказание. За мен той е точно толкова замесен, колкото и останалите, защото той е човека, който всъщност го е направил и се е съгласил с това“, заяви пред сингапурския вестник „Today“ Розберг, който финишира втори в злополучното състезание.

„Реално аз спечелих състезанието, защото този, който финишира първи измами. Ако тогава бяхме протестирали, щях да спечеля състезанието миналата година, но сега вече е прекалено късно“, добави той.