Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг смята за грешка опита си да изкара Гран при на Европа...

Розберг смята за грешка опита си да изкара Гран при на Европа с един бокс

59
0
Нико Розберг

Нико Розберг смята, че е било грешка да опитва да изкара цялата Гран при на Европа само с едно спиране в бокса.

Немският пилот бе сред малцината с идеята да направят само едно спиране в бокса във Валенсия. Само един състезател обаче реално се справи с предизвикателството – Пол ди Реста (Форс Индия), а сериозното износване на гумите върна Нико много назад в колоната.

В крайна сметка Нико смени гумите си към края на състезанието и това му помогна да стигне шестото място, както и да даде най-бързата обиколка в състезанието.

Първият тур не мина по план и загубих няколко позиции, така че ситуацията не беше идеална. Бяхме планирали обаче стратегия с едно спиране, така че все още имах надежда – мислех, че може да се получи. Скоро обаче стана съвсем ясно, че един бокс няма да проработи. Нямаше начин. Изоставахме твърде много. Тогава излезе колата за сигурност – в абсолютно най-лошия за мен момент. При рестарта гумите ми бяха много зле, не можех да ги загрея и тогава загубих най-много – обясни Розберг.

Нико отбеляза, че буквално е летял след смяната, когато спечели доста места в колоната:

За две обиколки изпреварих четири или пет души, което е доста прилично представяне. Искам пак да спечеля състезание скоро, а разполагаме с кола, която го позволява, така че продължаваме напред. Сигурен съм, че стартът във Валенсия е бил впечатляващ с толкова много случващи се неща. Много хора твърдят, че F1 се е превърнала в лотария, но според мен е страхотно. Чудесно е за спорта, а пак познатите лица печелят. Картината относно това кой ще е фаворит в шампионата постепенно се изяснява, така че не е съвсем напосоки. Просто е много вълнуващо – допълни той.